Der er mange fordele ved at vælge en fletkurv

fletkurv
Der er mange fordele ved at vælge en fletkurv
Henrik Andersen
-
31/01/2022
-

Det bliver næppe mere klassisk end med en brændekurv i flet. Det har nemlig været sådan, brænde er blevet fragtet siden nærmest tidernes morgen, når det skulle bæres fra skoven og tilbage til landsbyen.

I dag bæres brændet – de fleste steder – ikke direkte fra skoven og ind i hjemmet, men måske nærmere fra brændeskuret og ind i stuen. Men der er stadig behov for en kurv og med en brændekurv i flet er du garanteret en både stemningsfuld og meget holdbar af slagsen

Flere fordele ved en flettet brændekurv

De fleste brændekurve er fremstillet af pil, som ikke giver sig, selv ved meget høje temperaturer. Det betyder, at kurven kan stå relativt tæt på brændeovnen uden at tage skade. Det anbefales dog naturligvis at holde afstand til ovnen, men for at brændekurven kan udføre sin opgave i form af at kunne levere brænde til ovnen uden særlig meget arbejde, skal den selvfølgelig også kunne stå i nærhed af ovnen eller pejsen.

Samtidig er pil et meget holdbart materiale og derfor næsten uopslideligt. Hvis en brændekurv i flet går i stykker, vil det således oftest være i selve fletningen og ikke materialet som sådan. Det betyder, at en brændekurv i flet vil kunne holde til at bære masser af brænde ind i huset, år efter år.

Derudover giver en brændekurv i flet det helt rigtige rustikke udtryk, som gør sig godt til de i forvejen naturligt udseende brændestykker. På den måde får du bragt naturen og dens organiske udtryk ind i hjemmet på en helt naturlig måde.

Hvilken brændekurv i flet skal du vælge?

Fletkurve fås i flere forskellige størrelser og udformninger. Først og fremmest handler det derfor om at finde en kurv, du synes er flot. Derudover bør du tjekke, om der er plads til den pågældende kurv, dér hvor du havde overvejet at placere den. Husk at tjekke både bredde og dybde.

Du bør også overveje, hvilken størrelse kurv, du ønsker dig. Har du planer om at bruge kurven til at bære brændet ind fra skuret med, er det vigtigt, den ikke er for stor. Det kan være fristende at vælge en stor kurv for at spare turene frem og tilbage, men hvis den fyldte kurv ender med at blive så tung, at du ikke kan bære den, er det ikke længere særlig praktisk.

Omvendt kan du sagtens vælge en stor brændekurv, hvis du udelukkende vil bruge den til opbevaring og i stedet benytte en anden metode, når du skal fylde den op med brænde fra brændestablen. Her er det heller ikke nødvendigt at vælge en brændekurv med hank, i modsætning til hvis din kurv både skal bruges til transport og opbevaring af træet.

Copyright 2022 - Pilanto Aps