4 tips til opbevaring af brænde i haven

Brænde i haven
4 tips til opbevaring af brænde i haven
Henrik Andersen
-
02/04/2022
-

Det er praktisk at opbevare brænde i haven, hvis du har mulighed for det – og hvis du har behov for det inden du flytter det ind i din brændekurv inden brug. Der findes mange forskellige måder, hvorpå du kan opbevare brænde, og herunder har vi samlet en række af de bedste råd til opbevaring af brænde i haven.

#1: Brug moduler til opbevaring af brænde

Hvis du mangler en måde at opbevare brænde, kan det være en god idé at opbevare det i moduler. Her skal du bygge en række ens stativer, som er placeret side om side. De skal være nemme at flytte rundt på, og de skal have en bund, som løfter træet fra jorden.

Sørg for, at modulerne har en bagbeklædning af brædder og et tag, så brændet ikke bliver påvirket af regnvejr. Det skal kunne ligge tørt. Vil du optimere levetiden på dine brændemoduler, er det en god idé at strø eksempelvis barkflis over en plantedug, så der brændemodulerne ikke er i kontakt med jorden. Du kan købe barkflis her.

#2: Byg et enkelt brændestativ

Hvis du ikke har det store behov, kan du nøjes med ét enkelt stativ til opbevaring af brænde. Det kan du forholdsvist nemt lave selv ved eksempelvis at bruge en europalle, som du bygger sider og overdækning på. Byg tre af siderne af brædder, hvor der er afstand imellem dem, så der kan komme luft til træet.

På forsiden skal det kun være bunden, som er beklædt med brædder, så du nemt kan få fat på brændet. Det er en praktisk og simpel måde at opbevare brænde på, og det er samtidig en løsning, som er nem at bygge selv og som ikke vælter budgettet.

#3: Byg et rumopdelt brændestativ

Hvis du vil bygge et praktisk, billigt og nemt brændestativ, kan du bygge ét stort stativ med en række skillevægge, der f.eks. er bygget af rør. Det gør, at brændestablerne opbevares med afstand til hinanden, så der kan komme luft ind mellem.

Det gør det samtidig nemt at holde styr på dit brænde, da du kan opdele det efter kategorier. Du kan eksempelvis have et rum, som udelukkende består af mindre stykker brænde, der egner sig til optænding. Du kan også have et rum med større stykker, så du nemt kan få fat på dem, når der er behov for det.

#4: Byg en bænk til brændeopbevaring

Er du på udkig efter en nem og diskret løsning til opbevaring af brænde, kan du med fordel bygge en bænk, hvor der er plads til brænde. Den optager minimal plads, da brændet placeres under sædet, så det er nemt og diskret at få fat i det.

Copyright 2022 - Pilanto Aps